Luxe Nijl cruise met de Sonesta St George

M/V Sonesta St George I ✯✯✯✯✯- wellicht het beste Nijlschip

sonesta st george I flank
sonesta st george I badkamer
Sonesta St George I double
sonesta st geroge twin kajuit
sonesta st george I zwembad
sonesta st george I zwembad

De Sonesta St George I is wellicht het meest luxueuze schip op de Nijl. Het interieur is gebaseerd op de Bel Epoque. In totaal zijn er 47 luxe standaard kajuiten, 9 Presidentiële suites en één indrukwekkende Royal Suite. Bij een complete bezetting voert het schip slechts 120 passagiers met zich mee. Een groot verschil met de gemiddelde Nijlschepen die tussen 150 en 200 opvarenden met zich mee nemen.

Aan boord van de M/V Sonesta St George I voel je het oog voor detail en de traditionele Egyptische gastvrijheid. Aan boord ben je geen passagier. Je bent de gast. Er mag je aan niets ontbreken.

De hygiëne aan boord wordt streng bewaakt en kent zijn gelijke niet. Alles wat met voedsel te maken heeft wordt behandeld en bereid met mineraal water: het spoelen van de groenten, de ijsblokjes in uw drankjes, zelfs soep koken ze met mineraal water. Een gesofisticeerd en dagelijks gecontroleerd filtersysteem zorgt voor het water in het sanitair circuit.

De maaltijden bestaan uit een uitgebreid ontbijtbuffet, een dagelijks vers bereid lunchbuffet en een bij kaarslicht à la carte aan tafel bediend avondmaal. De kaart voor het avondmaal varieert dagelijks. Een voorbeeld van het menu vind je hieronder.

Sonesta St George I Menu


De 47 standaard kajuiten hebben een ruime oppervlakte van 22 m2 en zijn voorzien van een volledig uitgeruste badkamer met hoogtechnologisch spa-bad (regendouche, stoombad, jacuzzi en watermassage). flatscreen tv, panoramische vensters met dubbele beglazing die kunnen openschuiven, internet (betalend), telefoon, individueel regelbare air-conditioning, elektronische deursloten, mini-bar,, kluisje en haardroger.

’s Avonds verzamelen de passagiers in de gezellige lounge met discotheek faciliteiten. Tijdens de dag kun je relaxen op het uitgestrekte zonnedek naast een groot zwembad of in de schaduw van het canvas waaronder ze dagelijks om 4 uur verzamelen voor een traditionele Tea-Time compleet met versnaperingen. Honger zal je niet hebben aan boord van de St George I.

Hier houdt het niet mee op. Als je bang bent voor extra vakantie kilo’s dan kun je deze preventief aftrainen in de gym en je achteraf laten verwennen in het wellness centrum met een deugddoende massage of hammam.

Als je niet in de drukte van de lounge wilt terechtkomen dan is er nog het panorama salon vooraan in het schip waar je van een “captains view” op de Nijl geniet.

Maar je kwam toch naar Egypte om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur? Iedere dag breng je onder de begeleiding van hoogopgeleide gidsen een bezoek aan de legendarische monumenten die langs de oevers van de Nijl staan verspreid.

Het is dus geen wonder dat deze inspanningen de aandacht van het Egyptische Ministerie voor Toerismetrokken.

Dit beloonde de hoogstaande kwaliteit van de Sonesta St George I met de prestigieuze

“AWARD OF APPRECIATION FOR A REMARKABLE EFFORT IN PROMOTING TOURISM TO EGYPT”

Dit bevestigt de Sonesta St George I als een van de allerbeste schepen die de Nijl bevaren.>Er varen veel schepen op de Nijl. Er is maar één Sonesta St George I.