web analytics

Luxe cruise op de Nijl met de Sonesta St George I

Sonesta St George I

De Sonesta St George I is wellicht een van de meest luxueuze schepen die de Nijl bevaren. Het interieur is gebaseerd op de Bel Epoque. In totaal zijn er 47 luxe standaard kajuiten, 9 Presidentiële suites en één indrukwekkende Royal Suite. Bij een complete bezetting voert het schip slechts 120 passagiers met zich mee. Dit staat in scherp contrast tot de gemiddelde Nijlschepen die tussen 150 en 200 opvarenden aan boord hebben.

Aan boord van de M/V Sonesta St George I voel je het oog voor detail en de traditionele Egyptische gastvrijheid. Aan boord ben je geen passagier. Je bent de gast. Er mag je aan niets ontbreken.

De hygiëne aan boord wordt streng bewaakt en kent zijn gelijke niet. Zo wordt alles wat met voedsel te maken heeft behandeld en bereid met mineraalwater: het spoelen van de groenten, de ijsblokjes in de drankjes, zelfs soep koken ze met mineraalwater. Een gesofisticeerd en dagelijks gecontroleerd filtersysteem zorgt voor het water in het sanitair circuit.

De maaltijden bestaan uit een uitgebreid ontbijtbuffet, een dagelijks vers bereid lunchbuffet en een d avondmaal bij kaarslicht à la carte aan tafel bedient. De kaart voor het avondmaal varieert dagelijks. Een voorbeeld van de kaart vind je hieronder.

De 47 standaard kajuiten hebben een ruime oppervlakte van 22 m2 en zijn voorzien van een volledig uitgeruste badkamer met hoogtechnologisch spa-bad (regendouche, stoombad, jacuzzi en watermassage). flatscreen tv, panoramische vensters met dubbele beglazing die kunnen openschuiven, internet (betalend), telefoon, individueel regelbare airconditioning, elektronische deursloten, minibar,, kluisje en haardroger.

’s Avonds verzamelen de passagiers in de gezellige lounge met discotheek faciliteiten. Tijdens de dag kun je relaxen op het uitgebreide zonnedek naast een groot zwembad of in de schaduw van het canvas waar het dagelijks om 4 uur verzamelen is voor een traditionele Tea-Time compleet met versnaperingen. Neen, honger zal je zeker niet kennen aan boord van de St George I.

Hier houdt het ook niet mee op. Als je bang bent voor extra vakantie kilo’s dan kun je deze preventief aftrainen in de gym en je achteraf laten verwennen in het wellness centrum met een deugddoende massage en hammam.

Als je niet in de drukte van de lounge wilt terechtkomen dan is er nog het panorama salon vooraan in het schip waar je van een “captains view” op de Nijl kunt genieten.

Maar je kwam toch naar Egypte om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur? Iedere dag breng je onder de begeleiding van hoogopgeleide gidsen een bezoek aan de legendarische monumenten die langs de oevers van de Nijl staan verspreid.

Het is dus geen wonder dat deze inspanningen de aandacht van het Egyptische Ministerie voor Toerisme trokken. Dit beloonde de hoogstaande kwaliteit van de Sonesta St George I met de prestigieuze “AWARD OF APPRECIATION FOR A REMARKABLE EFFORT IN PROMOTING TOURISM TO EGYPT”.

Er varen veel schepen op de Nijl. Er is maar één Sonesta St George I

Dit bevestigt de Sonesta St George I als een van de allerbeste schepen die de Nijl bevaren.